Translate

maandag 22 juni 2015

Cybercops onze toekomst!

We schrijven in mijn fantasie het jaar 2050. Mensen worden steeds ouder en het bereiken van de leeftijd van 175 jaar is normaal. De menselijke gezondheid en de kwaliteit van leven is een High Tech gegeven.

Liefde, geluk, maatschappelijke saamhorigheid behoren tot een ver en romantisch verleden. Werken en privé zijn een symbiose aangegaan met de uitkomsten van computer bits, bites en nerds.

Blijft het leven wel leuk en veilig?

Oorlogen tussen landen worden niet meer gevoerd. Alleen datgene dat de persoonlijke cirkel van invloed raakt wordt nauwgezet bekeken, gescand en verdedigd volgens nieuwe onorthodoxe wetten.

Werkeloosheid bestaat niet meer. De ordeloosheid is daarentegen gestegen tot onmetelijke hoogten. Regeringen gaan steeds sneller over de kop met hun witte boorden smoesjes en small talk.

Misdaadcijfers rijzen de pan uit. Elke particuliere woning heeft een hekwerk met noodlottige voltages. Onverlaten en criminelen worden geëlektrocuteerd bij het ongewenst passeren van deze beveiligde private area’s, want opgeruimd staat netjes!

Mensen zijn bang en verschansen zich in hun kleine koninkrijkjes. Zij kunnen zich bijkans niet meer vertonen en/of verdedigen op straat tegen de hedendaagse fucking violence.

Bendes organiseren zich steeds beter en grijpen de misdadige macht in plaats van de laffe regeringen onder de duim van multinationals. Onafhankelijke Staten en Landen zoals wij deze anno 2015 kennen, zijn passe. Neo Regeringen behelzen grote oncontroleerbare continenten. Europa is een complete chaos, net als de rest.

Net als in The good old days blijft een vorm van wettelijke handhaving noodzakelijk. Echter niemand wil meer opkomen voor dienstbaarheid en waakzaamheid. De uitvoering van de wet is vergaan en vergruisd tot microscopische universele weggewaaide stofdeeltjes.

Uitgeperst als op een oude gammele olijvenpers hebben de politiehandhavers hun liefde voor het vak en betrokkenheid verloren. Niemand is sindsdien meer opgestaan om het vak van politie uit te oefenen.

De tijden dat politie ongekunsteld aangestuurd worden in de maatschappij is een ver gepasseerd station. Het recht van de sterkste is een vreselijke waarheid onder het juk van giga bendes die de continenten hun meedogenloze wil opleggen en naar hun eigen hand zetten. Daar ontkomt zogezegd niets en niemand meer aan.

Het computertijdperk van de high Tech nerds heeft een kille oplossing gepresenteerd. De multinationals en machthebbers voelen zich gedwongen tot machtshandhaving door een nieuw soort politie, de automatic cyber cops.

Voordelen. Cyber cops zijn geïmplementeerd met al het nodige feitenmateriaal. Zij zijn onverwoestbaar. Zij zeuren niet. De arbeidstijdenwet is op hen niet van toepassing. Salaris betaling en loonsverhogingen voor hen is niet nodig. De cyber cops zijn ondergeschikt aan hun programmeurs zonder menselijke gevoelens, kil en resoluut.

Ook interessant te benoemen is het feit dat zij geen rust nodig hebben. 24/24 7/7 zijn zij in de weer indien nodig voor al de problemen die bestreden moeten worden. Zij zijn correct en hard volgens hun bits and bites instructies. Blessures kennen zij niet. Lichaamsonderdelen worden snel vervangen bij mankementen en noodzaak. De cybercops kennen geen angst, psychisch leed, stress of ptss. 

Cybercops zijn altijd in topvorm, exact en accuraat in optreden. Zij registreren alles wat op hun pad komt. Zij komen met de oplossing, goedschiks of kwaadschiks. In hun kielzog rijden ontelbare ambulances en auto’s van begrafenisondernemers mee om opponenten van het rechtssysteem op te vangen, te consulteren of naar hun laatste rustplaats te begeleiden.

De bureaucratie is uit den Boze, daar doen zij niet aan mee. Slechts een YouTube achtig filmpje als getuige van hun acties. Voldoende bewijs voor judge en jury.

De toekomst blijft ongewis. Mensen worden veel te oud, te ongedurig en vooral ongelukkig. 

In 2015 had er een forse rem aangetrokken moeten worden. Goedbetaalde politiemensen voor een goedbetaalde job met humane schriftelijke verantwoording naar justitie onder controle van het huidige rechtssysteem. De mensheid vlucht weg van moeder aarde door overbevolking, angst en de puinhopen van regeringen en zo verder.

De aarde staat op het punt om uit haar eigen voegen te barsten. Nieuwe buitenaardse leefruimtes worden geïnspecteerd op perspectieven voor menselijke repatriëring. Mars is een planeet bij uitstek met de meeste overlevingskansen voor aardse humanity, vooralsnog een fictie.

Het licht op aarde zal uitgaan op een wijze zoals de Maya’s al eeuwen profeteren, namelijk met een oorverdovende knal en met een  oogverblindende flits die miljarden jaren later nog kan worden gespot. Over en uit.

Maar, de rem op deze Science fiction beelden kan nog steeds aangetrokken worden.

Respect voor elkaar wordt opnieuw de norm, adequate handhaving en het rechtssysteem wordt weer een reële basis. Wetgeving wordt aangepast op uitwassen.

Politiemensen zijn geen aangeschoten wild meer en hun acties vallen onder het tuchtrecht,

U mag het zeggen, iedere maatschappij krijgt uiteindelijk de politie die zij verdient!