Translate

donderdag 28 maart 2019

Handhaving


Handhaven door overheidsdiensten staat bovenaan in de lijsten van nieuwe en oude wetgevingen. Wetgevingen zijn nodig want alleen daardoor vindt iedereen in de menselijke mierenhoop zijn route, taak en werkbaarheid, in ondergeschiktheid aan werkgever en de Staat, dat dan weer wel.

Zo zijn er stille wetgevingen, door stof en spinnenwebben overweldigd en wellicht te desolaat en overbodig om in te zetten. Altijd weer mooi voer voor de advocatuur om twijfel te zaaien voor the Umpire.

De maatschappij schreeuwt tegenwoordig ad hoc om steeds meer regels, die vaak niet te handhaven blijken te zijn. Alle procedures hiertoe ten spijt. De maatschappij heeft last van ongeordendheid maar ook van nieuwe ingebrachte regels. 

Handhaven is en blijft het probleem tenzij dit door flitsende camera’s kan worden overgenomen.

In de puriteinse jaren 50 van de vorige eeuw begint de vooruitgang te schreeuwen. Stilaan wordt de wereld overweldigd door wasmachines en stofzuigers die het leven vergaand vergemakkelijken.

De industrie is bronstig en op hoog drift. Ideeën en dromen worden geboren en omgezet in werkelijkheid.

De kledingindustrie is Booming en in plaats van lange badkleding te vervaardigen, krijgt de zon meer en meer de kans om de huid van de mens van toen, aan te raken. Want minder kleding betekent meer huid en daardoor een bron voor vervaardiging van huidsmeermiddelen om zonnebrand tegen te gaan.

Vrouwen die het aandurven om in bikini rond te lopen worden door de handhaving van toen, die overigens in vol ornaat afgeroomd met een pet, de puriteinse wetgeving opvolgt, opgeschreven en geverbaliseerd. 

Ongetwijfeld heeft de kerk hel en verdoemenis gepreekt tegen deze niet uit te roeien excessen.

Helaas is het bikini-hek van de dam en dit hek laat zich niet meer dichten. Als proloog voor de moderne wervelende tijden waarin alles schijnbaar kan en mag gebeuren.

Een accent van respect en normen en waarden jegens elkaar zou al veel oplossen zonder extra ballast van wettelijke medicatie,

Waarom schrijf ik dit blogverhaal?

Dit komt door media aandacht om overal binnen de bebouwde kom een wettelijke maximum snelheid van 30 kilometer in te stellen….

Mijn gedachten gaan uit naar normen en waarden die handhaving en meer regels overbodig maken...