Translate

woensdag 9 mei 2018

Is HENNEPTEELT een heus buurtprobleem?



Zeker weten van wel. Louche figuren, auto’s op verkeerde tijdstippen al dan niet zichtbaar, gloeiende lampen, brommende geluiden, en zo verder maken hennepteelt tot een pijnlijke steenpuist van elke buurt. O ja, last but not least het potentiële brandgevaar voor het betreffende pand maar vooral ten nadele van de buren en directe omgeving al dan niet door frauduleus amateuristisch geklus aan de elec. meter.

BRANDGEVAAR ligt altijd in een klein gevaarlijk hoekje te smeulen en te wachten. Zo ook vandaag door gepruts en geklungel door de tot nog toe NN figuren, man man man wat een toestanden.

Deze wijkagent krijgt in de politieketen de verontruste meldingen op zijn bordje. Intern als extern spreid ik mijn tentakels uit voor participatie. GELUKKIG werd ik vandaag ondersteund door de niet aflatende werklust en animo van de professionals.

Na gedegen vooronderzoek vandaag in #Grevenbicht op de #Raadhuisstraat een woning binnen gegaan door het slot te demonteren waarna de toegang mogelijk werd. In de woning was niemand aanwezig en was ook niet als zodanig ingericht. Grotendeels werden de ruimten gebruikt voor en ten behoeve van het telen van hennepplanten.




Zoals ik al zei; Omdat hennep ruimen zeer specialistisch werk is ben ik met voldoende professionals naar binnen gegaan en heb de eigen en andermans veiligheid voorop gezet. Alles binnen de kaders van de wetgeving. Alleen daarbinnen mogen wij acteren, ruimen en de torenhoge administratieve lasten verorberen.

Door fraude aan de meterstanden is de maatschappij debet om de lasten financieel op te hoesten.

Huur en verhuur is een gedoe. Iedereen kan frauderen ook met werkgeverscontracten, salaris strips en zo verder. Meten is weten, er zijn tal van Nederlandse initiatieven die woonfraude & hennepteelt tegen kunnen gaan.




Wil je VERHUREN? sla dan in godsnaam de sites van www.sbwh.nl of www.verhuurveilig.nl erop na via internet of kijk naar soortgelijke initiatieven.

Dan weet je ook of je huurpenningen kunt verwachten of dat je achteraf met flinke schade aan je pand blijft zitten en de malafide huurder er met de noorderzon tussenuit knijpt en zijn slag elders onverdroten voortzet.

Deze mensen zijn van de categorie voor wie geen enkele wetgeving geldt, althans dat is de instelling…

Vandaag werd een hennepplantage opgerold in Grevenbicht. Velen zullen er nog volgen, t.z.t. Helaas kunnen we niet altijd de snelle korte klap inzetten. Daar is de wetgeving te specialistisch voor. Wij als politie proberen wel dit soort casussen te prioriteren en snel te tackelen.

Weet echter dat wij moeten roeien met de riemen die wij tot onzer beschikking hebben o ja ook nog de benodigde man/vrouwkracht is een hot item!!