Translate

zondag 4 februari 2018

Cybercops

We schrijven in mijn fantasierijke droom het jaar 2050. Mensen worden steeds ouder en de leeftijd van 175 jaar is voor iedereen binnen bereik als een laatste zekerheid. De menselijke gezondheid en de kwaliteit van leven is een High Tech gegeven. Liefde, geluk, maatschappelijke saamhorigheid behoren tot een ver en romantisch verleden. Werken en privé zijn een symbiose aangegaan van de uitkomsten van computer bits, bites en nerds. 

Oorlogen tussen landen worden niet meer gevoerd. Alleen datgene dat de persoonlijke cirkel van invloed raakt wordt nauwgezet bekeken, verdedigd en disposed.

Werkeloosheid bestaat niet meer. De ordeloosheid is gestegen tot onmetelijke hoogten. Regeringen gaan steeds sneller over de kop met hun witte boorden smoesjes en small talk. Misdaadcijfers reizen de pan uit. Elke woning heeft een hekwerk met stroom. Onverlaten en criminelen worden geëlektrocuteerd bij het passeren van deze beveiligde private area’s, opgeruimd staat netjes!

Mensen zijn bang en verschansen zich in hun koninkrijkjes. Zij kunnen zich bijkans niet meer buiten vertonen en/of verdedigen tegen de hedendaagse fucking violence.

Bendes organiseren zich steeds beter en grijpen de misdadige macht in plaats van de laffe regeringen onder de duim van multinationals. Landen zoals wij deze anno 2015 kenden zijn passé. Regeringen behelzen te grote oncontroleerbare continenten. Europa is een complete chaos, eender als de rest van de wereld.

Net als in The good old days is er een vorm van handhaving nodig. Echter niemand wil meer opstaan uit de overblijfselen van de bres van geweld van een neer gemaaide muur. De wet is een lachertje geworden. De uitvoering van de wet zoals men die in 2015 gewend is in de terminologieën van de trias politica zijn vergaan tot microscopische universele weggewaaide stofdeeltjes.

The time of the good old cops die je ongekunsteld kunt aansturen op alles wat kennelijk nodig is in de maatschappij is een vér gepasseerd station. Het recht van de sterkste is een onterechte waarheid onder het juk van giga bendes die de continenten hun wil opleggen en naar hun hand zetten. Daar ontkomt zogezegd niets en niemand meer aan.

In oude en vergane tijden zijn mensen bezig geweest met regeren en hebben zij in hun legitimatie de ordehandhaving van en door de politie in hun portefeuille gehad. Alleen de regeringen hebben de menselijke maat en beloning niet gegund aan de jongens en meisjes van Hermandad. 

Uitgeperst als op een oude gammele olijvenpers hebben de politiehandhavers hun liefde voor het vak en betrokkenheid verloren. Niemand is sindsdien meer opgestaan om het vak van politie uit te oefenen.

Aldus heeft computertijdperk van de high Tech nerds een kille oplossing geboden. Puur en alleen de menselijke onvrede heeft de ordeloosheid in de hand gewerkt. Waardoor de multinationals en machthebbers zich gedwongen hebben gevoeld tot machtshandhaving door een nieuw soort politie, de ACC Automatic Cyber Cops.

Voordelen ACCérs. Cyber Cops zijn geïmplementeerd met al het nodige feitenmateriaal. Zij zijn onverwoestbaar. Zij zeuren niet. De arbeidstijdenwet is op hen niet van toepassing. Salaris betaling en loonsverhogingen voor hen is niet nodig. De Cyber Cops hebben geen politie vakbonden meer nodig.

Ook interessant te benoemen is het feit dat zij geen rust nodig hebben. 24/24 7/7 zijn zij in de weer voor al de problemen die bestreden dienen te worden. Zij zijn correct en meedogenloos hard in hun optreden. Blessures kennen zij niet. Lichaamsonderdelen worden snel vervangen bij defecten. De Cyber Cops kennen geen angst, psychisch leed, stress of conditiegebreken.  

Zij zijn altijd in topvorm, exact en accuraat in optreden. Zij registreren alles wat op hun pad komt. Zij komen met de oplossing, goedschiks of kwaadschiks. In hun kielzog rijden ontelbare ambulances en auto’s van begrafenisondernemers mee om eventuele opponenten van het rechtssysteem op te vangen, te consulteren of naar hun laatste rustplaats (R.I.P) te begeleiden. De bureaucratie is uit den Boze, totally erased. Slechts één YouTube achtig filmpje als getuige van hun acties. Voldoende bewijs voor judge en jury.

De toekomst is ongewis. We worden veel te oud, te ongedurig en vooral ongelukkig. 

In 2015 had er een rem op gezet dienen te worden. Goedbetaalde politiemensen voor een goedbetaalde job met humane schriftelijke verantwoording naar justitie onder controle van het rechtssysteem van Napoleon, de code de penale. Nu is het bijna te laat. Het is 5 voor 12. De mensheid vlucht weg van moeder aarde door overbevolking, angst en de puinhopen van regeringen en zo.

De aarde staat op springen en dreigt uit haar enge voegen te barsten. Nieuwe leefruimtes worden geïnspecteerd (enterprises) op perspectieven voor menselijke repatriëring. Mars is een planeet bij uitstek met de meeste overlevingskansen voor aardse humanity, vooralsnog.

Het licht op aarde zal uitgaan op een wijze zoals de Maya’s al eeuwen profeteren, namelijk met een grote boem, over en uit met een oorverdovend en oogverblindend supernova dat miljarden jaren later nog kan worden gespot in de Andromeda nevel sterrenplaag.

De rem op wantoestanden kan nog steeds aangetrokken worden.

Aan waardering voor politie zit een reëel prijskaartje opgeplakt maar vooral goede pensioenvoorwaarden voor zware beroepen. #CAO politie2015    >

CAO Politie 2018,  het tij kan nog steeds gekeerd worden...