Translate

zaterdag 17 februari 2018

The Dark States Wisconsin - Milwaukee

De naam van Milwaukee lijkt qua uitspraak en tongval op de naam van het romige snoepgoed Milkyway! 


Wie kent milkyway niet de met melkchocolade omwikkelde luchtige zoete smakelijke lekkernij die smelt op de tong en diens gebruiker bijna verslaafd maakt aan de suikerexplosie. 

In tegenstelling tot  Milwaukee, een van de meest raciaal verdeelde en verarmde steden in de VS. Geweercriminaliteit en moordcijfers zijn er common = gewoontjes. Milwaukee explodeert letterlijk en figuurlijk. Door de wapenwedloop en de disharmonie tussen Afro-Amerikanen en de MPD, de plaatselijke politie. Volgens de documentaire The dark States.

De MPD - Milwaukee Police Departement, heeft veel te stellen in een van haar meest dodelijke buurten, district 5, met een moordcijfer van méér dan twaalf keer het nationale gemiddelde. De haat tegen de politie en lethal dealers gedoe onderling, groeit sterk door. 

De gewelddadigheden klotsen over de plinten van de armlastige gemeenschap. Alsof je water naar de zee draagt. Ik vraag me af of men er normaal kan functioneren zonder “hulpmiddelen” van welke brisante aard dan ook!

De documentaire > Link > The Dark States - geeft een meer dan min monotoon  gewelddadig beeld van Milwaukee, weer. Is dit beeld daarmee karakteristiek en realistisch? Ik denk van niet. Waarom? Er zitten altijd overheids- en partiële burgerbelangen tussen de hoop en wanhoop in Milwaukee. Zij vormen als het ware een barrière tussen een mogelijke anarchistische oppositie en de wetshandhaving. Good en Evil zijn net daar een eindeloos parallel.

Weet dat Milwaukee sinds 2013 met een grote kwantum leap-negatieve sprong, haar opwachting heeft gemaakt binnen de Top10 van hoogste aantal moorden in steden in de USA.

Het noorden van de stad wordt sinds jaar en dag gekweld door een te hoge desperated werkloosheids range, verder een totale uitzichtloosheid, toenemend wapengeweld en de vele moorden.

Immers iedereen boven de leeftijd van 18 jaar mag in de USA vuurwapens aanschaffen en legaal voorhanden hebben. In de ene Staatzijn er nog minder eisen dan in de andere. 

Jeetje. Shootings nemen eerder toe dan af.

Waardig en vaardig om kunnen gaan met vuurwapens is de hamvraag. De wapenwedloop bemoeit er zich niet mee, behalve dan het stimuleren van de verkoop en het steeds maar weer uitvinden van nieuwe snufjes en wanna haves! 

De politie in hun optreden wordt door sommige geïnterviewden – is er iemand onder hen die niet onder invloed is? - gezien als Anti African American.

Mijn beleving als wijkagent in Nederland is er een van kennen en gekend worden in de wijken. Naar problematieken in de wijk in je uppie toegaan en deze bespreken met alle partijen. Dit lijkt mij in Milwaukee hoogst brisant en not done, gelet op de documentaire.

De hoge werkeloosheid in Milwaukee gaat hand in hand met alcohol- en drugs misbruik en zorgen voor een negatief crimineel beeld van de maatschappij. 

De documentaire The Dark States belicht fragmentair het wonen en leven in Milwaukee. Veel kinderen hebben geen vader. Deze is of doodgeschoten of huist anoniem ergens anders, buiten zijn eigen schepping en eigen doorgeef verhaal! De straten zijn onveilig en voor men het weet of zich realiseert stopt er een auto en wordt munitie afgevuurd op slachtoffers, delinquenten of onschuldigen op de verkeerde plaats en tijd.

Soms staat er iemand op in Milwaukee. In dit geval een vrouw die voor moord in haar jeugd is veroordeeld maar het "licht" heeft gezien en nu zorg draagt voor kinderen uit de buurt. Zij heeft vuurwapens in huis en is niet bang om deze in te zetten. 

Ook in deze povere straten staan er social media fans te pas en te onpas die hun agressiviteit en gemoed voeding geven via hun duimen op de letterbak van de telefoon. Om deze in woorden om te vormen en voort te stuwen in de kanalen van allerlei vluchtige oncontroleerbare media. 

Met een druk op de Android-zendknop gaat een dergelijk signaal het digitale strijdperk in als een traploze onomkeerbare raket op zoek naar explosie, aandacht en verspreiding van woede en ongelijk. Wederhoor vindt soms plaats door op de onfortuinlijke media-verspreider het vuur te openen. 

De politie heeft de zware taak om al dit geweld in te tomen. Het MPD-optreden zal zonder meer alert en assertief zijn, zonder twijfel. 

Dan kijk ik op twitter en zoek de MPD op. Het valt mij op dat de MPD op Twitter hun doen en laten vertelt. Van vermissingen, aanhoudingsverzoeken, hulpverleningen van allerlei aard bv assistentie verlenen aan een vrouw die haar trouwring in de sneeuw is verloren. Net als hier bij ons!

The Milwaukee Police Department shares up-to-date, accurate information on combatting crime, fear and disorder in the community. Dial 911 in an emergency 


Maar ook herdenkt de MPD hun met pensioen gaande, gestorven en gevallen collegae al is het 40 - 50 jaar geleden.

Maar ondertussen gaat de wapenwedloop even snel als het eten en verlekkerd raken aan Milkyway’s.

De MPD doet goed werk, kijk maar naar de foto, 1969 guns confiscated. Een druppel op een gloeiende plaat, zo lijkt het te zijn.

Mij lijkt dat er nog plaatsen zijn waar het goed vertoeven is, wellicht ver te zoeken maar ze zijn er.......

PS; Wisconsin is opgebouwd door mensen ook uit Nederland. Namelijk een groep katholieke Nederlanders, bestaande uit voornamelijk arme keuterboeren uit Noord Brabant en Limburg, vertrok naar de staat Wisconsin, waar ze zich onder meer vestigden in Little Chute en Green Bay. Ook een grote groep Belgen vestigde zich in de graafschappen Brown County en Kewaunee County; 

Jaarlijks is er een Hollandfestival in Cedar Grove.